Viteška večer u Palatinu
PDF Ispis E-mail

thmb_viteska-vecerJoš u vrijeme Bizanta u 4. stoljeću Palatin je – ili latinski palatinus – bio visoki carski dvorjanik, štoviše predstojnik carske riznice, prvi čovjek financija. U feudalno doba, Comes Palatinus je bio upravitelj kraljevskog dvora, u srednjovjekovnim se romanima palatin se spominje i kao vitez koji pripada ˝okruglom stolu˝ kralja Arthura ili pratnji Karla Velikog. U Hrvatsko-ugarskom kraljevstvu, palatin je imao višestruku funkciju; upravljao je dvorom, mijenjao kralja u funkciji dvorskog suca, bio čuvarom kraljeva pečata.

Na te slavne dane podsjeća vas varaždinski restoran Palatin organizacijom Viteške večeri. U autentičnom ambijentu srednjega vijeka sretnite vitezove u karakterističnim odorama, uživajte u lijepim kontesama i plesačicama, zabavljajte se u društvu dvorske lude i drugih zabavljača. Jedite, kao i tada, golim rukama ili tek uz pomoć jednostavnog pribora, mesne i bezmesne specijalitete toga doba. Vratite se stoljećima unazad, za pamćenje do kraja života.

OKVIRNI OPIS ARANŽMANA (na bazi tri dana):

1. DAN Dolazak u Varaždin u poslijepodnevnim satima. Smještaj. Sastanak s lokalnim vodičem te odlazak u obilazak centra grada: Uršulinska crkva, palača Herzer, Franjevačka crkva i samostan, županijska palača, Trg kralja Tomislava s gradskom vijećnicom, župna crkva Sv. Nikole, Hrvatsko narodno kazalište, šetalište Vatroslava Jagića, katedrala...Posjet postavu kulturno-povijesnog odjela Gradskog muzeja u Starom gradu. Povratak u smještajni objekt. Večera. Animacijski program. Noćenje.

2. DAN Doručak. Odlazak do Trga tradicijskih obrta: iskušajte svoju spretnost i kreativnost u radu na lončarskom kolu, tkalačkom stanu, odnosno u klobučarskoj ili kovačkoj radionici. Radionica „Varaždinski medaljon“. Građanski ručak. Poslijepodne, prema želji i izboru, posjet Ludbregu i Varaždinskim Toplicama ili Lepoglavi i Trakošćanu. Povratak u hotel, kraći odmor. Odlazak u restoran Palatin, na prigodni program „Viteška večer“. Povratak u smještajni objekt. Noćenje.

3. DAN Doručak, slobodno prijepodne za individualni program u centru grada, kupnju suvenira, šetnju... Ručak. Odlazak iz Varaždina.

NAPOMENE:

aranžman je moguće realizirati u trajanju od 1-3 dana

• aranžman se može realizirati tijekom svake godine tijekom cijele godine i to za grupe od 2 do 45 osoba

• smještaj je moguć u privatnim domaćinstvima, pansionima, planinarskim domovima, hotelima 3* i 4*, te hotelima 5* u Zagrebu

HTZ-ECIAAS_logo_web

• prijevoz je moguć vlastitim prijevoznim sredstvom, kombi vozilom ili autobusom

• stručno vođenje je moguće na engleskom, njemačkom, talijanskom, ruskom, francuskom, španjolskom, poljskom, litavskom, mađarskom i slovenskom jeziku

• svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude