Čarobni okusi s čarobnog brega
PDF Ispis E-mail

tortafest_2

U zlatno doba grada Varaždina, u 16. stoljeću kad je bio središte društvenog života Hrvatske, uživalo se, sudeći po sačuvanim zapisima, u vrhunskim gozbama, obilju jela i pila. Dio te priče ispričati će vam vaš vodič kroz uživanje u jelima spravljenim po recepturama starim stotinama godina. Program je pripremljen na podlozi istraživanja kuhinje varaždinskog kraja i prikazuje specifičnu gastronomsku ponudu koja svoje ishodište ima u tradicijskim jelima, ali i velikim i raskalašenim varaždinskim građanskim, cehovskim (obrtničkim) i plemenitaškim gozbama.

OKVIRNI OPIS ARANŽMANA (na bazi tri dana):

1. DAN Dolazak u Varaždin. Smještaj. Posjet gradskoj kavani uz degustaciju varaždinske torte sljubljene s vrhunskim vinom. U nastavku razgled grada u pratnji stručnog vodiča. Građanska varaždinska večera s pet slijedova u restoranu u centru grada. Povratak u smještajni objekt. Noćenje.

2. DAN Doručak. Vožnja do Trakošćana i razgled dvorca. Odlazak u lovište i izletište Zelendvor. Lovački ručak „Grofa Draškovića“ od sedam slijedova (specijaliteti pripremljeni od fazana, zeca i srne). U nastavku posjet vinskoj cesti uz degustaciju vrhunskih vina. Povratak u Varaždin, kraći odmor. Predvečer polazak u Varaždinske Toplice, posjet rimskim termama uz degustaciju topličke limunade i rimskih pogačica. Na povratku plemenitaška večera uz animacijski program. Povratak u smještajni objekt. Noćenje.

3. DAN Varaždinski doručak, pa sudjelovanje u radionici „Varaždinski klipić“. Pod stručnim vodstvom višestruko nagrađivanog Zlatnog kuhara po izvornoj se recepturi izrađuje tijesto i oblikuje klipić, zaštićeni gastronomski suvenir grada. Sudionici dobivaju certifikat osposobljenosti za izradu klipića. U podne svečani gospodski ručak „Katarine Patačić“ - izbor tradicijskih jela varaždinske kuhinje 18. stoljeća. Odlazak iz grada.

NAPOMENE

• aranžman je moguće realizirati u trajanju od 1-3 dana

• aranžman se može realizirati tijekom cijele godine i to za grupe od 2 do 45 osoba • smještaj je moguć u privatnim domaćinstvima, pansionima, planinarskim domovima, hotelima 3* i 4*, te hotelima 5* u Zagrebu • prijevoz je moguć vlastitim prijevoznim sredstvom, kombi vozilom ili autobusom

HTZ-ECIAAS_logo_web

• stručno vođenje je moguće na engleskom, njemačkom, talijanskom, ruskom, francuskom, španjolskom, poljskom, litavskom, mađarskom i slovenskom jeziku

• svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude